En iyi Tarafı Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın takkadak bapların esenlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve diğer Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla hak orantılıdır. İçerideki duman ve ısının hariçya yansımaması kucakin bapnın hızla kapanması çok önemlidir. 

Yangından korunmayla ilgili allıkınacak önlemler ortada yaşamsal ögönen nâkil tedbirlerden biri de yangın merdivenidir.

Yangın kapılarının üretim amacı insan katkısızlığını yangın ve yaman tülının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Yangın merdiveni bapları, yangın çıktığında binalardaki insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini hazırlamak üzere kullanılan özel düşüncemlı baplardır.

Yangın Çıkış Bapsı bir binada yangın yerinde insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Yangın kapıları, yangınla savaşım ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının muayene şeşna düzenınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine imkân tanılamar.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı malzeme kullanılması önemli olmaktadır.

Yangın merdivenine giriş ile katman sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Umumi merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en uzak Yangın Çıkış Kapısı kaçış mesafesi ve kullanıcı yüklükü yapı taşı alınır.

Yangın bapları periyodik olarak kontrol edilmeli ve falmları intizamlı olarak strüktürlmalıdır. Bapnın intizamlı çalışmasını tedariklemek için menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar üstelikşenlerin durumu muayene edilmeli ve gerekirse bakım konstrüksiyonlmalıdır.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da görüş önünde bulundurularak standartlara yakışır şekilde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da gestaltlması gerekmektedir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı mimariya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, kapının yaraşır standartlara ve yönetmeliklere akla yatkın olup olmadığını belirlemek dâhilin etiket ve sertifikalar denetçi edilmelidir.

Kolaylıkla açılıp kapanma özelliği olan kapılar yangın merdivenleri ve levhalarla baş başa binanın çabucak açıkşeşlmasına imkân tanır, çatı güvenliğini esenlar. Ivedi çıkış bapları binaların mimarisına ve rahatliğine bakılırsa farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Yangın merdiveni, acil durumlarda emniyetli bir şekilde binadan tahliye peylemek yürekin kullanılan hayati bir emniyet donanımıdır. İster ticari bir yapı isterse ikametgâh olsun, her binanın yangın merdiveni sistemine ihtiyacı vardır.

Report this wiki page